Bilbao

Bilbao is een gastvrije stad, met alle bijzonderheden binnen handbereik: musea, kunstgalerijen, zijn theater, het oude stadscentrum, de historische gebouwen, festivals en een aantrekkelijk nachtleven. Bovendien ligt Bilbao in een bevoorrechte locatie, omdat je van de bergen, de zee en de pittoreske dorpjes kunt genieten.


De stad

Bilbao ligt in het hart van een metropool met een bevolking van meer dan een miljoen mensen. Het is de drijvende kracht van een sociale en economische ontwikkeling en het is de belangrijkste factor achter de modernisering van de Golf van Biskaje. Ambitieuze architectuur, en algemene infrastructurele projecten, hebben bijgedragen tot de stedelijke en financiële regeneratie van de stad. Het Guggenheim museum, het Euskalduna concertgebouw en expositiehal; de ondergrondse metro, gebouwd door Norman Foster; het vliegvel, gebouwd door Calatrava; de nieuwe tram en projecten van architecten als Arata Isozaki en Cesar Pelli zijn allemaal voorbeelden van de overweldigende vitaliteit die door Bilbao passeert. Gelegen op het grondgebied van Bizkaia, de stad is omringd door vruchtbare landschappen, met bossen, bergen, stranden en steile kusten, wat van Bilbao een uitstekende bestemming voor elke reiziger maakt. Het moderne transport- en wegennetwerk de nabijgelegen Baskische hoofdsteden zoals Vitoria en San Sebastian veel toegankelijker maakt.


powered by: olecourses.com © 2018
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren op olecourses.com Accepteren Meer informatie