Spaanse School in Cadiz

Cádiz


De stad

Cádiz is de hoofdstad van de provincie Cádiz. Het aantal inwoners van de stad zelf is 133.242, maar met de wijken er om heen is het veel groter en komt het aantal inwoners op 629.054. Tevens heeft Cádiz het typische Andalusische karakter.

De Oude Stad (Casco Antiguo) bestaat uit voornamelijk smalle straatjes, die allemaal leiden naar verschillende pleinen. Het nieuwe gedeelte bestaat uit brede wegen en moderne gebouwen. Cádiz heeft ook een groot aantal parken. De stad is geliefd omdat het zeer mooie stranden heeft. Men zegt dat Spanje’s mooiste stranden in Cádiz liggen (La Playa de la Caleta, La Playa de la Victoria, La Playa de Santa María del Mar). Door de schoonheid was dit het decor van vele muziekclips en de locatie van vele films.

De carnaval in Cádiz is één van de beroemdste carnavals feesten in de wereld. Het is beroemd om haar satirische groepen (chirigotas), hun muziek en songteksten. Gedurende 2 weken van carnaval in februari veranderd de stad in een open theater.


Cádiz

powered by: olecourses.com © 2017
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren op olecourses.com Accepteren Meer informatie