OVIEDO


Als je op zoekt bent naar een historische stad die modern zaken combineert met het oude en interessante historische centrum dat je hier vindt. Hier kun je de Spaanse cultuur beleven en jou Spaans oefenen in een gematigd klimaat in het noorden van Spanje.

Oviedo is een administratief en commercieel centrum in de regio Principado de Asturias. Tevens is Oviedo de hoofdstad hiervan. Het gematigde klimaat zorgt voor een goed zomer weer en moedigt aan tot culturele en rurale toerisme net als zontoerisme aan de stranden. Uit historisch oogpunt gezien is de stad erg interessant: in het oude centrum vind je de essentie van Oviedo met haar monumenten en historie. Na een wandeling door de straten kom je in de oude stad uit de 8e eeuw met stadsmuren en de troon van de laatste Koningen van Asturi en het Christencentrum, vertegenwoordigd voor de schitterende kathedraal. Oviedo heeft haar geschiedenis behouden en heeft geleidelijk aan de moderniteit laten integreren. Vandaag de dag is de stad een internationale metropool dankzij Premios Príncipe de Asturias en het Campus Internacional. De moderne stad heeft ook een nieuw Congres Center, ontworpen door de Valenciaance architect Calatrave: de structuur is ook een aantrekkelijk symbool van de levendige stad.


Oviedo
powered by: olecourses.com © 2018
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren op olecourses.com Accepteren Meer informatie