Salamanca


Ben je opzoek naar een stad met een jonge bevolking? Een stad die nooit slaapt? Een stad met een studenten sfeer? Een stad waar je het originele spaans kunt studeren? Nou, dan heb je die stad nu gevonden! Salamanca is een stad met vele culturen, monumenten en staat bekend om zijn nachtleven. Onze spaanse school in Salamanca biedt jou de mogelijkheid om spaans te studeren op één van de beste plaatsen. Je vermaakt je niet alleen met de cursus, maar ook met de unieke atmosfeer van deze pittoreske stad!

Salamanca is, ondanks haar beperkte grootte (ongeveer 180.00 inwoners) één van de bekendste steden in Spanje, dankzij haar oude universiteit. Salamanca hoort daarbij tot het rijtje steden als Parijs, Oxford, Bologna etc.

De universiteit van Salamanca is vandaag de dag nog steeds zeer belangrijk, en er studeren jaarlijks meer dan 50.000 mensen aan. Zij komen niet alleen uit Spanje maar ook uit de rest van de wereld. De aanwezigheid van deze grote groep jongeren geven de stad een onderscheidend jong karakter. Salamanca is altijd boordevol jongeren die hevig feesten. Salamanca staat bekend als een feeststad en maakt dat zeker waar!

Ondanks het drukke nachtleven in Salamanca een rustige en relaxte stad. Een groot deel van de stad is alleen toegankelijk voor voetgangers, zodat ze verdwaald kunnen raken in de smalle straten en het prachtige middeleeuwse gebied.

Veel monumenten zijn bewaard gebleven. Wereldberoemd is de laatgotisch kathedraal die de stad domineert. Vanaf de kathedraal heb je een schitterend uitzicht over de stad. Er zijn ook veel andere kerken uit verschillende eeuwen die aangeven hoe belangrijk de stad was in de afgelopen jaren. Ook andere monumenten verdienen een bezichtiging. Niet te missen zijn de uit de 18e eeuw stammende Plaza Mayor en de schitterende Universiteit.


powered by: olecourses.com © 2018
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren op olecourses.com Accepteren Meer informatie