Toledo

Toledo is een van belangrijkste steden in Spanje. Zij is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard en kan concurreren met andere Europese grote steden wat betreft haar grote historie, haar charme en karakteristieke sfeer. Toledo is een magische plek, en is zeker een van de meest spectaculaire steden in de wereld. Binnen de eeuwenoude muren van de gebouwen en in de smalle straatjes, is honderden jaren van geschiedenis opgesloten, wachtend om ontdekt te worden. De rivierbeddingen van de Taag, die door de hele stad lopen, voegt daar nog een extra ingrediënt aan toe.


De stad

Toledo is een prachtige en gevarieerde stad die moslims, joden en christenen huisvest. De voormalige hoofdstad van het Spaanse Rijk valt vandaag de dag op om haar productie van messen en zwaarden, de vele kunstenaars en haar zijde. De hele geschiedenis van het Spaanse schiereiland kan worden herleid tot en uitgedrukt in de cultuur en de ruïnes van deze stad, die boven op een granieten heuvel ligt, omgeven door de Taag. Gezien het feit dat de stad vele verschillende religies binnen haar grenzen heeft, beginnen we de bezichtiging van de stad met een bezoek aan de Santa Catalina. Met een unieke structuur is deze basiliek simpelweg zeer indrukwekkend! Vanaf hier kun je een blik richten op de kathedraal. Gebouwd in 1227, deze hoge gotische toren, gesticht door de heilige Ferdinand III, bevat grote kunstwerken. In de aangrenzende kapel, ziet u de beroemde Mozarabische rite, die vandaag nog steeds wordt beoefend.

Bezoek het grootste museum van Alcazar, gerenoveerd in de vorm van oude huizen als een gedenkteken aan de nationalisten. Ga en zie de Puerta Nueva de Bisagra, deze imposante poort met twee torens, die vroeger diende als stadspoort. U denkt dat u in de deuropening van een oud paleis staat! En vergeet zeer zeker niet om naar de Consuegra te gaan om de reuzen van Don Quichote te zien, de grote windmolens die nog steeds het stadslandschap sieren en die van Toledo een beroemde stad maken.

Toledo, gelegen aan een bocht van de Taag, verklaard tot een erfgoedstad, met haar rijke historische en culturele monumenten, is één van de grootste toeristische bestemmingen van het land en verdient daarom ten minste een bezoek.

powered by: olecourses.com © 2018
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren op olecourses.com Accepteren Meer informatie